Followers

Tuesday

Munajat!


Ya Allah..Ampunilah dosaku Ya Allah..Ampunilah dosa ibu dan ayahku Ya Allah.Kasihanilah kedua ibu dan ayahku Ya Allah sepertimana mereka mengasihani aku semenjak kecil lagi Ya Allah ..Panjangkalah umurku Ya Allah..Umur ibu dan Ayahku Ya Allah..

Ya Allah Ya Rahman
Bukakanlah pintu hati ku,lapangkanlah dadaku supaya aku mudah menerima segala ilmu Ya Allah..Ya Allah Ya Karim..Kuatkan keimananku..Tambahkan ketakwaan di dalam diriku..Jauhilah aku daripada segala maksiat.Jauhilah aku daripada segala engkau murkai Ya Allah.Permudahkanlah segala urusanku Ya Allah..Berikanlah aku kejayaan dunia dan akhirat.Peliharalah aku Ya Allah!

Ya Allah Ya Hafiz! Selamatkan lah aku daripada seksaan api nerakamu ya Allah..Selamatkanlah kedua ibu dan ayahku daripada seksaan neraka Mu ya Allah..Peliharalah kami Ya Allah..Aku takut akan seksaan Mu ya Allah! Aku takut..Aku takut akan Neraka Jahanam Mu Ya Allah..Aku takut Ya Allah.Aku takut untuk menghadapi sakaratul maut ya Allah..Aku takut akan seksaan kubur Mu Ya Allah!Peliharalah aku ya Allah..Ya Allah..sakitnya seksaan Mu Ya Allah! Aka tak sanggup Ya Allah..Aku tak sanggup Ya Allah!

Ya Allah..Jika di takdirkan sudah sampai masanya untuk aku menghadap Mu..Tempatkanlah aku bersama dengan para Anbiya'..Di kalangan orang2 beriman,.Aku rindu akan nabi sekalian manusia,Nabi Muhammad s.a.w..Aku rindu dengan kekasih Mu ya Allah..Jauhilah aku daripada seksaan mu ya Allah..Aku takut ya Allah!Aku takut!Aku takut!Aku yakin dan aku percaya akan seksa Mu yang pedih dan menyeksakan..Aku takut..Selamatkan lah aku Ya Allah! :'(

Ya Allah Ya Wajid..
Jika aku di takdirkan jatuh cinta..Labuhkanlah cintaku pada insan yang benar-benar melabuhkan cintaNya pada Mu Ya Allah..Insan yang sentiasa mengabdikan diriNya pada Mu Ya Allah..Insan yang menjaga solatnya,auratnya,tingkah lakunya,adatnya,ibu bapanya dan dirinya..Pertemukanlah aku dengan insan yang beriman dengan Mu Ya Allah..Pertemukanlah aku dengan yang beriman Ya Allah..Jika tidak,aku takut! Aku takut jatuh ke lembah maksiat..Peliharalah aku Ya Allah!

Ya Allah Ya Mujib..Perkenankanlah doa hambaMu ya Allah!Amin..Amin..Amin ya Rabbal Al Amin..


-Sujudku Hanya Pada Mu Ya Allah- 


5 comments:

 1. Anonymous6/28/2011

  baca dan hayati betul2..sedihnya! :(
  semoga Allah memberkati awak wan

  ReplyDelete
 2. amin ya rabbal alamin

  ReplyDelete
 3. nak menangis rasanya baca doa ni..amunkan dosaku ya allah. :'(

  ReplyDelete
 4. Anonymous6/28/2011

  sedih kawe baca..sungguh wan..kawe terharu maso tgk demo semaye atas pagar stadium kota bharu..kawe jadi malu nga demo.demo x malu solat walaupun ramai duk perhatikan demo.kawe suko caro demo wan.
  alhamdulillah..demo jaga smaye bea demo.walaupun demo ado buoh2 nakal maso tgk bola tapi demo jago smaye demo..kawe respect demo.payoh wan nok jupo srupo demo.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6/28/2011

  hmm..ya allah ampunkan dosa2ku.. :'(

  ReplyDelete